ישראלים רבים בעלי אזרחות אמריקאית המוגדרים אזרחים אמריקאים שואלים את עצמם בזמן האחרון איך מוציאים Social Security Number – ובקיצור SSN?
במאמר הבא מאת אמריקן דוקס תוכלו לקבל מידע בנושא.
בעקבות חקיקת חוקי ה FATCA וחתימת הסכם פטקה בין הרשויות בישראל ורשות המיסים האמריקאית – הIRS, נאלצים ישראלים רבים בעלי אזרחות אמריקאית להוציא מספר social security – SSN .
מה שקורה הוא שהרשויות בארצות הברית במסגרת החוק הזה קבעו, שכל בנק בעולם חייב להחתים כל אזרח אמריקאי על טופס W9 בו לוקחים ה- מספר הביטוח הלאומי האמריקאי שלו.
בנק שלא מתחייב לעשות זאת, כל תשלום שמגיע מחו”ל אליו ינוכה ממנו 30 אחוז במקור (!)
הבנקים בישראל בלחץ מהדבר הזה וכל אדם שבא לפתוח חשבון חותם שהוא לא אמריקאי, ואם הוא אמריקאי הוא לא יוכל לפתוח חשבון בלי לחתום על W9 וטופס ויתור סודיות, והצהרה שהוא עומד בחוקי המס האמריקאים.
גם אזרחים אמריקאים וגם מי שהחשבון שלו כבר מנוהל, כשמגלים בבנק שהוא אמריקאי מודיעים לו שהחשבון שלו מוקפא עד לחתימה על הטפסים.
הבעיה מתחילה כשאין לאותו אזרח אמריקאי SSN. הבנקים לא מוכנים לשמוע, “אין לך מספר ssn לך תשיג ותחזור” הם אומרים “בינתיים אין חשבון”.
אז איך מוציאים SSN?
ראשית יש לחלק בין מי שהיה לו מספר ואבד, לבין מי שמעולם לא הונפק לו מספר. מי שהיה לו מספר בעבר התהליך יחסית פשוט ומתבצע דרך הדואר.
מי שמעולם לא הונפק לו מספר SSN, עליו להנפיק את המספר, כאן בישראל הנפקת מספר הביטוח הלאומי האמריקאי – SSN מתבצעת בקונסוליה האמריקאית בירושלים.
בנושא של הנפקת ssn, יש לחלק את המנפיקים מספר חדש לשלושה:
- ילד עד גיל 12.
- מעל גיל 12 – שנולד בישראל.
- מעל גיל 12 שנולד בארצות הברית.
ילד עד גיל 12 – מנפיקים עבורו את מספר ה social security בדואר.
מעל גיל 12 צריך להגיע לראיון בקונסוליה, עם מסמכים וטפסים שונים. מי שנולד בישראל התהליך יכול לקחת עד חצי שנה.
מי שנולד בארצות הברית, התהליך מורכב יותר, ויכול לקחת עד שנה וחצי (!), צריך למלא טפסים, לערוך תרגומים ולהמציא כמות לא מבוטלת של מסמכים.
בדרך כלל מומלץ להיעזר במומחים להוצאת מספר Social Security, אך ניתן גם לעשות זאת לבד.
צרו קשר לעזרה בהוצאת Social Security Number.