FATCA ו-W8
כשאנחנו מדברים על FATCA ו-W8 לכאורה אנחנו חורגים קצת מה’כותרת’ של האתר ‘שירותים לאזרחים אמריקאים’, אבל האמת היא ש’אמריקן דוקס‘ – מסמכים אמריקאים, כולל גם מסמכים אמריקאים שאזרחים ישראלים נאלצים להתמודד איתם. (כמו למשל שירותי הויזה שאנו נותנים).
ישנם כמה סוגים של טופסי W8, המתחלקים לפי סוג הישויות הנדרשות למלא אותו
הטופס הראשון הוא טופס ליחידים, אזרח ישראלי שיש לו עסקים בארה”ב, וזה כולל נכסים, הכנסות וכו’, בדרך כלל ינכו מהכסף חלק לרשות המסים האמריקאית, כדי לקבל אותו בחזרה יש להנפיק מספר מיוחד שנקרא מספר ITIN ולמלא דו”ח.
יש להעביר לחברה שמנכה את הכסף טופס W8, עם מספר ITIN, והפרטים.
גם בעסקים שונים באינטרנט מבקשים את המספר על הטופס הנ”ל
במסגרת החוק האמריקאי, וההסכם שחתמה ממשלת ישראל עם האמריקאים – המכונים בשם פטקא – FATCA בלע”ז, מוכרחים כל המוסדות הפיננסים בישראל, שזה כולל בעיקר את הבנקים בישראל, להחתים כל בעל חברה או שותפות המנהלים חשבון בנק, ושאינם אזרחי ארה”ב על טופס W8-BEN-E. (אם בעלי החברה הם אזרחי ארה”ב הם צריכים לחתום על טופס W9).
מי צריך למלא טופס W8?
על הטופס הזה אמור כל מנהל חברה או שותפות להצהיר שהחברה אינה חברה שמסווגת בתור חברה שמנהלת כספים של אנשים, ואם כן למלא שורה של פרטים בנוגע לחברה ולבעלי המניות.
בטופס מספר רב של קטגוריות, ויש לבחור בזהירות ובדיוק את סיווג החברה מכיוון שיש לטופס זה השפעה ארוכת טווח על החברה ועל הקשרים הפיננסים שלה עם ארה”ב ועם הבנקים בישראל הכפופים במידת מה לחוקי ה FATCA האמריקנים.
טופס W8 לסוגיו, הוא עוד שלב בחוק ה FATCA שמטרתו כמטרת כל החוק, לגלות את כל אזרחי ארה”ב המתגוררים מחוץ לארה”ב ועובדים במקומות עבודה שונים, ולא מדווחים על הכנסותיהם, ולא משלמים את המסים הדרושים לרשות המסים האמריקאית.
אנו ב-American Docs ממליצים לפנות ליעוץ בכל הקשור בתחומים אלו, כדי לדווח על הכל בצורה מסודרת, ולהיות ‘מיושרי קו’ עם חוקי הFATCA ו W8 של ארצות הברית. פנו אלינו עוד היום.
קראו גם על: ייעוץ מס לארה”ב