FATCA – אמריקאים? אכלתם אותה…
כל הסיבות להתרגז על חוקי ה FATCA
רבות דובר לאחרונה על חוקי ה FATCA (פטקה) שנחקקו וההסכמים שנחתמו לאחרונה עם רשות המיסים שלנו כאן בישראל.
כאן נפרט כמה מהצרות של אזרחי ארצות הברית המתגוררים בישראל וכמה הם ‘נדפקו’ מכך שהם אמריקאים.
ראשית נתחיל במה שמוטל עלינו כאזרחי ארצות הברית:
-
חובת דיווח – הכנסות
כל אזרח אמריקאי המרויח כאן בישראל בשנה סך של כ – 80,000 שקל ומעלה (וייתכן גם פחות, ישנם מקרים שזה מתחיל בכ – 15,000 ש”ח בשנה[!], תלוי במצב המשפחתי), חייב להגיש כל שנה דו”ח לרשות המיסים האמריקאית.
החובה לדווח היא גם אם הכסף הגיע ממקורות הכנסה ישראליים לחלוטין!
-
חובת דיווח – בנקים וחשבונות פיננסים
כל אזרח אמריקאי המחזיק חשבונות פיננסיים כולל: חשבון בנק, חשבון השקעות, קרן פנסיה, קופת גמל, ביטוח מנהלים, קרן השתלמות או כל סוג של חשבון פיננסי, חייב בהגשת דו”ח מיוחד לרשויות להלבנת הון בארה”ב – כל שנה, במידה והסכום המקסימלי בכל החשבונות יחד עובר את הרף של 10,000 דולר (38,990 ש”ח ב 2015).
במקרים מסויימים ייתכן שתשלמו מס כפול, כמו במקרה של עבודה כעצמאי או במקרה של מכירת דירה בפטור ממס שבח.
-
חובת דיווח – חשבונות עם ‘הרבה’ כסף
כל אזרח אמריקאי המחזיק חשבונות פיננסים (שהוזכרו לעיל) שהיה בהם יותר מ- 200,000 דולר (779,800 ש”ח בשנת 2015,במצבים מסויימים הרף לדיווח גבוה יותר), יתכן וחייב להגיש דו”ח אינפורמטיבי נוסף לרשויות המס האמריקאיות כולל פירוט ההכנסות שהיו לו מכספים אלו.
-
חובת דיווח – חלק או זיקה לחברה ישראלית
כל אזרח אמריקאי שיש לו חלק בחברה ישראלית (10% ומעלה), או שהוא מנכ”ל או סמנכ”ל בחברה ישראלית, חייב לדווח דיווח אינפורמטיבי כל שנה, דו”ח מסובך מורכב ויקר. וייתכן שגם יהיה חייב במס על הרווחים הכלואים בחברה.
מי שרוצה להתחמק מכל הדברים הללו יתקל בכמה ‘מלכודות’ שטמנו לו חוקי ה – FATCA.
ראשית, כל אזרח אמריקאי מתבקש לחתום על טופס W9 ולחתום על ויתור סודיות בבנק, בהמשך, רשות המסים האמריקאית תקבל מידע על מה שקורה בחשבונות שלכם, ומי שיעביר לה את המידע במרוכז, יהיה משרד האוצר הישראלי שיקבל את המידע מהבנקים.
אוקיי, אולי נוותר על האזרחות? כאן אתם צפויים לעמלה של כ 2,300 דולר, ובמקרים מסויימים גם לשלם מס יציאה גבוה על הנכסים שלכם…
בקיצור FATCA – אמריקאים? אכלתם אותה…
מבינים אנגלית? צפו בסרטון: